arrow_drop_up arrow_drop_down
25 oktober 2016 
in Dieet

Dieet jij? Stop daar nu voorgoed mee!

Vroeger wist ik niet echt welke voedingsmiddelen goed waren en welke niet. Het enige wat voor mij van belang was het tellen van calorieën. Mijn lichaamsgewicht schommelende heen en weer en emotie eten en eetbuien waren normaal voor mij.

Ik herinner me nog dat iemand me een keer vroeg: “Ben je op een dieet?” Mijn antwoord? … “Altijd!”

Dieetpillen, maaltijden overslaan, maaltijdvervangende shakes, voedsel beperkingen waren allemaal een manier van leven voor mij waarover ik niet eens nadacht. Het was het enige wat ik kende.

Mijn eerste herinnering om lichaamsgewicht te willen verliezen was toen ik 12 jaar oud was. Het was voor het eerst dat ik me bewust werd dat ik overgewicht had. Tijdens een gymles op de lagere school moesten we touwtje springen van de gymleraar en riepen mijn medeklasgenootjes…”aardbeving!” toen het mijn beurt was. Op dat moment was ik niet langer een klein meisje met zelfvertrouwen. Maar werd ik een meisje dat zich voor véle jaren zorgen zou maken over haar gewicht. Dit droeg ik met me mee tijdens mijn tiener -, jonge volwassen – en volwassen jaren.

Ik wil niet dat jij net zó lang als ik deze zorgen met jou mee gaat dragen. Maar gun ik jou de mooie dingen van het leven!

Vrij zijn van ‘altijd op dieet zijn’

Ik smachtte om vrij te zijn van ‘altijd op dieet te zijn’; kortom, een gezonde relatie met eten krijgen.

Hoewel ik veel houd van eten, wilde ik in staat zijn om ècht te kunnen genieten van mijn maaltijden en te stoppen met de schuld, schaamte en soms zelfs angst die eten me gaven, of dit thuis of in een sociale situatie was. Zodra ik ontdekte welke voedingsmiddelen goed me waren en ik stopte met het tellen van calorieën, veranderde alles.

Wat je eet, is pas het halve werk

Ik ontdekte dat deze gezondere levensstijl een goede manier van eten was voor mij. Het werkte voor mij niet alleen op een lichamelijk niveau, maar groeide dit ook uit tot een manier van leven die me dagelijks inspireerde. Dit is waarom ik weet dat wordt verteld “wat je zou moeten eten” eigenlijk slechts het halve werk is.

De samenleving en de media vertellen ons voortdurend dat ons lichaam niet goed, of vrouwelijk, genoeg is. We zijn ofwel te dun, tè rond, niet rond genoeg op de juiste plaatsen, en de lijst gaat maar door en door en door.

Bovendien worden we in onze westerse samenleving als vrouw geleerd te geloven: “Niets voelt zo goed als mager zijn.” Het is in onze hersenen geduwd en heeft het daarna wortel geschoten dat dieetpillen, (crash)diëten, het overslaan van maaltijden, op zo’n manier eten die ons hongerig en ontevreden houdt en dat het verliezen van gewicht voor een specifiek seizoen of feest volkomen normaal is.

Kijk naar binnen

Ik moest diep en kritisch kijken naar mijn relatie met eten én met mezelf.

Je kan ook je hele leven besteden om op dieet te zijn, van het ene naar het andere dieet springen, waardoor je de weegschaal alle macht geeft, of je kan het probleem voor eens en voor altijd oplossen.

Tijdens mijn persoonlijk onderzoek, dat uiteindelijk een vijfjarig onderzoek werd, waarbij ik het mysterie van emoties beter ging begrijpen en waarbij ik vele oefeningen, tests en theorieën bij mezelf uitprobeerde, werd mijn wens werkelijkheid voor mij: ik kreeg een gezonde emotionele relatie met eten, en kan dit ook voor jou werkelijkheid  worden.

Zodra je dit gebied van je leven hebt veroverd, stel je eens voor wat voor deuren dat kan openen!

Wanneer je ontdekt wat specifiek voor jou qua voeding goed voelt én je je relatie met eten ‘geneest’, zal het als vanzelf natuurlijk voor jou voelen. Geen paniek meer over wat te bestellen in een restaurant of verdrinken in zelfhaat na een eetbui.

Je zal in staat zijn om je vrijheid en het vertrouwen in jezelf terug te winnen en je relatie met eten zal harmonieuzer worden.

Ik beloof het je!

Ik las ooit een citaat dat iets in de trant was van: “Wat als je wakker wordt en je bent 75 jaar oud en je hebt nooit de dingen gedaan die je wilde doen. Je hebt nooit gezwommen in de Franse Rivièra, omdat je in verlegenheid gebracht voelde door je heupen, nooit je carrière-dromen hebt nagestreefd, omdat je nooit waardig genoeg voelde, bracht je veel minuten van je leven door om te proberen niet toe te geven aan die stuk pizza of bak roomijs, je zult veel spijt hebben dat diëten en het verliezen van gewicht je ‘levenswerk’ was. ”

Mis niet 95 procent van je leven alleen maar om 5 procent minder te wegen!

Op jouw succes,

Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik er letterlijk een eind aan wilde maken, zó depressief was ik, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Reactie plaatsen

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!