Doorbreek je ongewenste eetgedrag met je persoonlijke plan van aanpak

Creëer jouw persoonlijke plan van aanpak om je ongewenste eetgedrag te doorbreken

Dit e-book heb ik geschreven om mijn ervaringen én ontdekkingen te delen met de wereld, en daarmee zoveel mogelijk andere vrouwen te helpen. Want wat ik heb meegemaakt, gun ik niemand én vind ik het gewoonweg egoïstisch om mijn ontdekkingen voor mezelf te houden, wetende dat het jou gaat helpen.

Van mijn 12de tot en met mijn 34ste levensjaar zat ik gevangen in de vicieuze cirkel van diëten/lijnen – afvallen – weer aankomen door snoepen, snaaien en vreten. Vrijwel 24/7 hield ik me bezig met wat ik wel en niet ‘mocht’ eten.

Op mijn 34ste bereikte ik een emotioneel dieptepunt. Ik was die strijd met mijn lichaam zó zat. Ik was zwaar depressief en schrik niet, maar ik heb toen ook écht overwogen om er letterlijk een eind aan te maken. In zo’n diep dal zat ik.

Gelukkig was er toch nog een stemmetje in mij die zei: “Je hebt een hele fijne relatie, familie en vrienden, dat wil je toch niet kwijt?” En dit stemmetje ging verder met: “Wil jij echt je hele leven hiermee bezig zijn? Zal je dan niet op je 70ste verjaardag enorm veel spijt hebben dat je dit en dat niet zou hebben gedaan/ervaren, en dat alleen vanwege hoe je lichaam eruitziet?” 

Ik wilde…nee, ik moest het roer omgooien. Niet meer vrijwel continue denken over en aan eten en mijn lichaam. Ik wilde een andere relatie met eten krijgen. Mijn volgende stap was onderzoek doen.

Ik ging me onder andere verdiepen in emoties, (eet)gedrag en (eet)gewoonten, lichaams- en zelfbeeld en (zelf)acceptatie. Mijn zoektocht begon in de bibliotheek en op internet. Snel raakte ik zo geïntrigeerd over alles wat ik tegenkwam dat ik boeken aanschafte om vervolgens minuscuul uit te pluizen en te analyseren.

Mijn intensieve onderzoek heeft uiteindelijk ruim 5 jaar geduurd. Vele oefeningen, testen en theorieën heb ik op mezelf uitgeprobeerd, waardoor ik uiteindelijk weer een gezonde, ontspannen, emotionele relatie met eten kreeg. Nu eet ik gewoon wat ik wil. Geniet er echt van én ik voel me er niet schuldig over.

Dit gun ik jou ook!

Tijdens deze 5 jaar behaalde ik ook mijn diploma’s voor gewichtsconsulente en mental coach. Ik noem mijzelf nu met trots 'eetrelatie coach'. Door mijn onderzoek en 'testing' op mezelf ontdekte ik dat het neerkomt op een reeks van stappen die je doorloopt om weer een gezonde relatie te krijgen met eten. Deze reeks van stappen heb ik gegoten in een programma, het GEEF-programma.

In dit e-book vertel ik jou welke stappen samen het GEEF-programma vormen en ga ik jou uit iedere stap één onderdeel + één oefening geven die, in mijn ogen, het meest waardevol zijn. Als jij deze toepast in je leven, dan ben ik ervan overtuigd dat jij verbetering zal opmerken in je eetgedrag en eetgewoonten.

Voordat ik jou meer vertel over mijn GEEF-programma en jij die waardevolle onderdelen en oefeningen gaat ontdekken, wil ik jou eerst duidelijk maken hoe het zit met overgewicht. Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de gevolgen van overgewicht?
  • Zijn een aantal beruchte fabels over overgewicht waar?
  • Wat zijn de feiten hoe overgewicht wordt veroorzaakt?
  • Heb jij écht overgewicht of is dat het beeld dat is gecreëerd door anderen?
  • Heb jij last van ongewenst eetgedrag of -gewoonten?

Ben je er klaar voor? Dan beantwoord ik voor jou graag deze vragen 

Wie is Klaziena Waerts?

Als ervaringsdeskundige, gewichtsconsulente en mental coach help ik jou op een plezierige manier afvallen en weer genieten van eten zonder schuldgevoel of schaamte.


Jij wordt je bewust van je eetgedrag, waardoor je dit én je lichaamsgewicht positief kunt gaan veranderen. Je leert omgaan met je gedachten en gevoelens die jou tot eten aanzetten. En hoe jezelf én je lichaam te accepteren.


Zelf heb ik 22 jaar de obsessie, frustratie, schaamte en schuldgevoel ervaren van het hebben van emotie eten en eetbuien. Toen ikzelf m'n emotionele dieptepunt had bereikt, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds die onaangename emoties moest wegeten en steeds het nieuwste dieet of afslankmethode moest proberen.

Dit werd uiteindelijk een ruim 5-jarig intensief onderzoek waarbij ik allerlei testen, oefeningen en theorieën op mezelf uitprobeerde. 


Nu heb ik een gezonde emotionele relatie met eten. Ook ben ik 25 kilo lichter en geniet ik weer van eten zonder schuldgevoel of schaamte.

Dit gun ik jou ook en vooral, je verdient dit ook!

Ik gun...nee, het is mijn MISSIE om iedere vrouw gewicht te laten verliezen op een plezierige manier - niet een die gepaard gaat met afzien, honger en frustratie - en weer te laten genieten van eten zonder schuldgevoel.