Gelukkig worden door deze 15 dingen los te laten
23 mei 2018 

Gelukkig worden door deze 15 dingen los te laten

Hier is een lijst met 15 dingen die, als je ze loslaat, je leven een stuk gemakkelijker en veel, veel gelukkiger zullen maken.

We laten ze niet los en gelukkig worden doen we niet. We houden vast aan zoveel dingen die ons pijn, stress en zelfs lijden bezorgen.

Waarom doen we dat toch?! Willen we niet gelukkig worden, of überhaupt zijn?!

Zullen we ze loslaten? Ja toch! 🙂

Vanaf vandaag zullen we al die dingen opgeven die ons niet langer dienen en zullen we verandering omarmen. Ben je er klaar voor? Kom op, daar gaan we:

#1. Gelukkig worden door je behoefte om altijd gelijk te hebben los te laten

Er zijn er zovelen onder ons die het niet kunnen verdragen om géén gelijk te hebben. Ze zullen en moeten altijd gelijk willen hebben. Zelfs het risico een goede vriendschap op het spel te zetten, of veel stress en pijn te veroorzaken, nemen ze op de koop toe.

Het is het gewoon niet waard!

Wanneer je toch de ‘dringende’ noodzaak voelt om te strijden over wie gelijk en ongelijk heeft, stel jezelf dan deze vraag van Dr. Wayne Dyer:

“Zou ik liever gelijk hebben, of zou ik liever aardig zijn?”

Vertaald vanuit: “Would I rather be right, or would I rather be kind?”

Welk verschil zal het maken? Is je ego echt nou écht zó groot?

#2. Gelukkig worden door je behoefte aan controle los te laten

Wees bereid om je behoefte los te laten om altijd alles te willen beheersen wat er met je en in je omgeving gebeurt.

Of het nu geliefden, collega’s of gewoon vreemden zijn die je op straat tegenkomt, laat ze gewoon zijn. Sta alles en iedereen toe om te zijn zoals ze zijn en ervaar hoeveel beter jij je voelt.

#3. Gelukkig worden door te stoppen met anderen de schuld te geven

Geef je behoefte op om anderen de schuld te geven van wat je wel of niet hebt, voor wat je voelt of niet voelt. Stop met het weggeven van je energie en begin verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen leven.

Alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw leven en niemand anders!

#4. Gelukkig worden door te stoppen met je saboterende zelfpraat

Jeetje mina! Hoeveel mensen doen zichzelf pijn door hun negatieve, repeterende en zelfsaboterende manier van denken?

Geloof niet alles wat je verstand je vertelt, vooral als het negatief en saboterend is. Je bent veel beter dan dat.

Zoals auteur Eckhart Tolle zegt:

“De geest is een uitstekend instrument, mits op de juiste manier gebruikt. Als het verkeerd wordt gebruikt, wordt het echter zeer destructief. “

Vertaald vanuit; “The mind is a superb instrument if used rightly. Used wrongly, however, it becomes very destructive.”

Praat jij vaak saboterend tegen jezelf?

Dan adviseer ik jou mijn e-book ‘Innerlijke Saboterende Gedachten Herkennen’.

Klik hier voor alle info, of op de afbeelding van het e-book.

innerlijke saboterende gedachten herkennen

#5. Gelukkig worden door je beperkende overtuigingen los te laten

Geef je beperkende overtuigingen op over wat je wel of niet kunt doen en over wat mogelijk of onmogelijk is.

Vanaf nu laat je jouw beperkende overtuigingen niet meer toestaan om je op de verkeerde plek te houden. Spreid je vleugels en vlieg!

#6. Gelukkig worden door klagen los te laten

Geef je constante behoefte om te klagen over die vele, vele dingen die je ongelukkig maken.

Vergeet niet dat het niet de situatie is die deze gevoelens in jou aanwakkeren, maar hoe je ervoor kiest om ernaar te kijken. Onderschat nooit de kracht van positief denken.

#7. Gelukkig worden door te stoppen met anderen te bekritiseren

Geef je behoefte op om anderen te bekritiseren die anders zijn dan jij. We zijn allemaal verschillend, maar toch zijn we allemaal hetzelfde.

Allemaal willen we allemaal gelukkig zijn en willen we allemaal liefhebben en bemind worden. Ook willen we allemaal begrepen worden en willen we allemaal iets, en dat iets is wat we allemaal willen.

#8. Gelukkig worden door te stoppen met anderen te imponeren

Stop met zo hard te proberen iemand te zijn die je niet bent. Hard proberen om anderen jou aardig te laten vinden…zo werkt het gewoon niet.

Op het moment dat je stopt met zo hard te proberen, het moment dat je je masker afdoet en jij je ‘echte ik’ accepteert, is het moment dat mensen moeiteloos tot jou aangetrokken zullen worden.

#9. Gelukkig worden door je weerstand tegen verandering los te laten

Verandering is goed. Verandering zal je helpen om verbeteringen aan te brengen in je leven en de levens van de mensen om je heen.

Volg je geluk en omarm verandering. Verzet je niet.

#10. Gelukkig worden door te stoppen dingen en mensen te labelen

Stop met het labelen van die dingen, mensen of gebeurtenissen die je niet begrijpt, of anders voor jou zijn. Probeer je geest beetje bij beetje te openen.

#11. Gelukkig worden door je angsten los te laten

Angst is alleen maar een illusie; het bestaat niet en je hebt het zelf gecreëerd. Het zit allemaal tussen je oren.

Franklin D. Roosevelt had gelijk toen hij zei:

“Het enige waar we bang voor moeten zijn, is de angst zelf.”

Vertaald vanuit: “The only thing we have to fear is fear itself.”

#12. Gelukkig worden door het stoppen van het maken van excuses

Heel vaak beperken we onszelf met de vele excuses die we maken.

In plaats van te werken aan het verbeteren van onszelf en ons leven, komen we vast te zitten. We liegen tegen onszelf met allerlei excuses. Excuses die voor 99,9% van de tijd niet eens echt zijn.

Pak ze in en stuur ze de deur, want ze zijn ontslagen. Je hebt ze niet langer nodig.

#13. Gelukkig worden door het verleden los te laten

Ik weet het, het is moeilijk. Vooral wanneer het verleden er zoveel beter uitziet dan het heden en de toekomst zo angstaanjagend.

Maar je moet rekening houden met het feit dat het huidige moment alles is wat je hebt en alles wat je ooit zult hebben. Stop met jezelf te misleiden. Wees aanwezig in alles wat je doet en geniet van het leven.

Het leven is tenslotte een reis, geen bestemming. Heb een duidelijke visie voor de toekomst en bereid je voor, maar wees altijd aanwezig in het hier en nu.

#14. Gelukkig worden door ‘hechting’ los te laten

Dit is een concept dat voor de meesten van ons moeilijk te bevatten is (en ik moet je zeggen dat het ook nog steeds voor mij is) maar het is niet onmogelijk. Het wordt steeds makkelijker en makkelijker na verloop van de tijd.

Op het moment dat je jezelf mentaal losmaakt (onthecht) van alle aardse bezittingen, word je zo vredig, tolerant, vriendelijk en sereen.

Dat wil niet zeggen dat je je liefde voor alles moet opgeven, want liefde en hechting hebben niets met elkaar te maken. Hechting komt voort uit angst, terwijl liefde … nou, echte liefde is puur, vriendelijk en onzelfzuchtig. Waar liefde is, kan er geen angst zijn, dus hechting en liefde kunnen niet naast elkaar bestaan.

#15. Geef op dat je je leven leeft volgens de verwachtingen van andere mensen

Veel te veel mensen leven een leven dat niet van hen is. Ze leven zoals hun ouders denken dat het beste is voor hen. Wat hun vrienden, hun vijanden, hun leraren, hun regering en hun media denken dat het beste voor hen is. En negeren daarmee hun innerlijke stemmen.

Ze zijn zo druk bezig iedereen te behagen dat ze de controle over hun leven verliezen. Ze vergeten wat hen gelukkig maakt, wat ze willen, wat ze nodig hebben … en uiteindelijk vergeten ze zichzelf.

Je hebt één leven en deze is nu! Je moet het leven…het bezitten. Laat de mening van anderen je niet van jouw pad afleiden.

Welke ga jij loslaten? Deel het gerust via het reactieveld onderaan deze pagina! 

Op jouw succes,
Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like of Share knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik depressief raakte als gevolg van mijn eetgedrag en overgewicht, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogartikelen

Ik heb meer dan 125 artikelen!

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!

arrow_drop_up arrow_drop_down