arrow_drop_up arrow_drop_down

Het nr. 1 geheim om je dromen te laten uitkomen

Jarenlang was ik ervan overtuigd dat ik wist hoe ik mijn doelen – beter gezegd: mijn dromen – kon laten uitkomen: door vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Maar mijn mening is veranderd. Ik denk nu dat ‘je eigen verantwoording ‘ de sleutel is tot succes.

Ontdek het geheim om jouw dromen te laten uitkomen.

Ons gebrek aan verantwoording brengt ‘geld in het laatje’ bij anderen

Marketeers zijn heel goed op de hoogte van ‘verantwoording’ en maken vaak gebruik van ons gebrek daaraan om de winst te verhogen. Bijvoorbeeld, de sportschoolindustrie spendeert heel veel geld aan marketing om nieuwe leden te werven.

Ze weten namelijk dat een groot percentage van de nieuw geworven betalende klanten hooguit een of twee keer de sportschool zullen bezoeken, terwijl hun sportschoolabonnement elke maand weer netjes wordt betaald.

Is dat even makkelijk verdienen voor ze, of niet soms?!

Jouw gebrek aan verantwoording is hoe zij winst maken.

Wel verantwoording voor economische noodzaak

In het ‘echte leven’ hebben we vaak wel verantwoording voor economische noodzaak.

Dat wil zeggen, als we niet op ons werk verschijnen, zullen we onze baan verliezen en zelfs uiteindelijk dakloos kunnen worden of als we de rekening van onze energiemaatschappij niet op tijd betalen, wordt ‘de stekker’ eruit getrokken.

Wie houdt jou tegen in het bereiken van jouw doelen en domen?

In plaats van het succesvol bereiken van jouw sportdoelen kunnen al je vrienden, lief bedoeld hoor, tegen je zeggen dat “jij je absoluut geen zorgen hoeft te maken over die 7 kilo”, die jij wel heel graag wilt verliezen.

Ze bedoelen het goed, maar ze zorgen er wel voor dat jij de door jou voorgenomen trainingen daardoor niet volhoudt.

Maar hoe kan je dan wel volharden in het bereiken van jouw doelen en dromen?

Volhardt in jouw doelen en dromen door structuur

Als jij echt jouw doelen en dromen wilt bereiken, is het van vitaal
belang dat je structuur hebt in je eigen verantwoording

Wat ik wil zeggen, is dat als jij echt jouw doelen en dromen wilt bereiken, het belangrijk is dat je niet alleen verantwoording aan jezelf aflegt, maar ook dat deze ondersteunend, zinvol en objectief zijn.

Steuntje in de rug bij verantwoording

Is jouw doel om altijd gezonde, positieve keuzes te maken zonder erover na te denken? Je leven zou veel, veel makkelijker zijn, toch?

Zodra jij je slechte gewoonten kan vervangen door goede, kun je ook de stress en angst elimineren dat die slechte gewoonten veroorzaken in je leven, zodat je eindelijk het geluk en welzijn kan bereiken die je altijd hebt gewenst.

Je verdient het om blij te zijn in je hart en je weet dat het waar is. Je slechte gewoonten doorbreken en ze te vervangen door goede kan je helpen dat geluk te bereiken.

Wat kan niet volharden in jouw verantwoording jou kosten?

Creditcard bedrijven hebben hier zelfs een ‘wetenschap’ van gemaakt. Als je een betaling mist, vinden ze dat geen enkel probleem. Ze “begrijpen volkomen dat je weleens een deadline kan missen”. De vervallen verantwoording van jouw kant betekent in dit geval voor hen geld, omdat er consequenties kleven aan het missen van een betalingsdeadline: rente over de te late betalingen.

Maar het niet nakomen van je eigen verantwoording hoeft niet alleen financiële gevolgen te hebben. Wat dacht je van het simpelweg dan niet bereiken van jouw doelen en dromen?

Om even terug te komen op jouw sportdoelen…misschien vind je een sportschoolmaatje, die net zo toegewijd is aan zijn of haar sportdoelen en die niet jouw excuses (smoesjes?) zomaar zal tolereren.

Wat het belangrijkst is dat je je realiseert dat je het niet alleen kan en dat het dan daarbij niet uitmaakt hoe getalenteerd, hoe ambities, hoe toegewijd of hoe vasthoudend jij bent.

Niemand kan het alléén!

En de bonus is, als je iemand hebt die jou aanmoedigt en een beetje iets in zich heeft van een leermeester, dat dit jou niet alleen effectiever maakt, maar is het ook een stuk minder eenzaam.

Mag ik jou helpen in het bereiken van jouw doelen en dromen in 2016?

Wil jij…

  • dat jouw emoties niet de macht hebben over jouw eetgedrag?
  • positiever en meer ontspannen in relatie tot voeding komen?
  • van eten genieten zonder schuldgevoelens?

Volg dan gratis mijn 4 stappenplan

Wat zijn jouw doelen en dromen? Deel het gerust via het reactieveld onder aan deze pagina! 

Op jouw succes,
Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik er letterlijk een eind aan wilde maken, zó depressief was ik, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Reactie plaatsen

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het duurt slechts 10 dagen en gaat je zóveel geven!