Stop met proberen je lichaam te veranderen! Hoe?

Stop met proberen je lichaam te veranderen! Hoe?

Zie jij ook zoveel ‘voor en na’ foto’s op sociale media, zoals ik de laatste tijd? De oorzaak zal ongetwijfeld zijn dat we weer richting het mooie zomerweer gaan en al die ‘geweldige diëten of die ‘slechts-2-minuten-per-dag-geeft-je-een wespentaille-sportprogramma’s’ weer flink worden gepromoot, zodat we ons weer in ons bikini durven te vertonen.

Ik hou ervan wanneer mensen worden gemotiveerd om iets te gaan doen, dat ze het gevoel geeft sterk, fit en gezond te zijn. Maar tegelijkertijd is er ook een probleem: Die ‘perfecte strandlichaam’ foto’s kunnen een gevoel van onbereikbaarheid en mislukking geven in de ogen van degenen die niet beschikken over een — door DNA gegeven — slanke lichaamsbouw.

Toch heeft een ‘slank lichaam‘ weinig te maken met ‘gezondheid’, maar het lijkt alsof gewicht van het lichaam dé drijfveer is om gezondheidsgerelateerde beslissingen te maken.

Als je je goed voelt en echt blij bent diep van binnen, wordt het gewicht van je lichaam minder een probleem. Hier is wat ik (onder andere) heb gedaan om eindelijk zelfacceptatie te ontdekken en mijn verlangen naar dat ‘perfecte gebeeldhouwde lichaam op het strand’ los te laten.

Ik stopte met het kijken en vergelijken van m’n eigen ‘voor en na’ foto’s

We hebben allemaal ‘voor en na’ foto’s, zoals bijvoorbeeld nu vergeleken met de foto in de brugklas van de middelbare school. Het vergelijken van die foto’s met elkaar liet me zien dat mijn leven blijft evolueren en veranderen. Niet meer, niet minder.

Het betekent niet dat ik er de ene keer beter of erger uitzag dan de andere keer. Je gaat door het leven in hetzelfde lichaam, maar het zal veranderen door van alles wat je meemaakt.

Ik accepteerde dat mijn lichaam na verloop van tijd verandert

In de loop der jaren heb ik vele diëten en levensstijlen geprobeerd en/of onder de loep genomen. Ik heb gespeeld met voedingsmiddelen en gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan kruiden en de zogenaamde superfoods om mijn gezondheid te ondersteunen.

Door dit alles heb ik aanvaard dat mijn lichaam zal veranderen in de manier waarop het ook moet veranderen, zodat ik me goed kan voelen. De verandering van de vorm van mijn lichaam, gewicht, huid, haar, nagels, tanden en nog veel meer allemaal, geeft de ontwikkeling van mijn welzijn en natuurlijke veroudering weer.

En het is fantastisch, het is toch wat je lichaam moet doen!

Zodra ik dit besef en acceptatie omarmde, werd ik veel gelukkiger met de manier waarop ik elke dag naar mezelf kijk.

Ik houd mijn succes bij door hoe comfortabel ik me voel in mijn eigen huid

Je spiegelreflectie is letterlijk slechts een oppervlakkige weergave van wie jij bent!

Je kan je lichamelijke gezondheid evalueren, niet alleen door te zien of je je favoriete spijkerbroek past, maar ook door hoe goed je je eten verteert (heb je geen last van brandend maagzuur of darmklachten, is je stoelgang okay?), hoe goed je slaapt en of je vervuld wordt met liefde en gelach. Dit zijn de elementen die je ware (interne) schoonheid weergeeft en wat je ook uitstraalt.

Ware schoonheid komt namelijk van binnenuit en hangt samen met een gevoel van eigenwaarde en jezelf toestaan er te mogen zijn en te mogen genieten. Aantrekkelijkheid reikt veel verder dan de vorm van je gezicht, de lengte van je benen of de omvang van je taille.

Een aantrekkelijk persoon heeft uitstraling en dat is iets dat iedereen kan ontwikkelen. Dus ook jij kan ervoor kiezen om een stralend, aantrekkelijk persoon te zijn. Je bent immers zo aantrekkelijk als jij jezelf vindt! Anderen zien jou ook op de manier zoals jij jezelf ziet. Want als jij je lelijk en dik voelt, straal je dat ook uit naar anderen.

En…stop jij met proberen je lichaam te veranderen? Zo ja, hoe? Deel het gerust via het reactieveld onder aan deze pagina! 

Op jouw succes,
Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik depressief raakte als gevolg van mijn eetgedrag en overgewicht, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Marjan
Door

Marjan

op 18 May 2016

Klaziena, je doet iets goeds; dankjewel. Het vergt oefening om tevreden met jezelf te zijn. Echt veel oefening om schaamte en afkeer te boven te komen. Het is een daad van elke keer weer , toch corrigeren van hoe je jezelf waarneemt. Je schrijft dat je lichaam doet wat het moet doen. Daar sta ik iedere keer maar weer bij stil: m'n benen dragen me, m'n voeten staan onder m'n lichaam en ondersteunen en doen nog zoveel meer....m'n zelfbeeld krijg ik niet zomaar om, maar leren om dankbaar te zijn met dat trouwe lichaam wat me toch maar steeds ter beschikking staat; dát haalt me weg van negatieve zelf-gedachten. Jouw berichtjes eveneens...alle beetjes helpen.

Klaziena
Door

Klaziena

op 18 May 2016

Hoi beste Marjan, Bedankt voor je openhartige reactie! Zo te zien ben jij al héél goed bezig! Ik heb daar diep respect voor; uit eigen ervaring weet ik dat 't niet (altijd even) makkelijk is. Onthou dat elke dag er weer één is waarmee je dichterbij je doel komt. Het doet me denken aan een beroemde uitspraak uit de Tao Te Ching, die luidt: ‘Een reis van duizend mijl begint met één stap.’ Je maakt me heel blij mij te vertellen dat mijn berichtjes enigszins helpen :) Met een warme groet, Klaziena Waerts

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogartikelen

Ik heb meer dan 125 artikelen!

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!

arrow_drop_up arrow_drop_down