Waarom calorieen belangrijk zijn
18 november 2014 

Waarom calorieen belangrijk zijn

,maar niet op de manier waaraan jij nu denkt

Je hebt het hoogt waarschijnlijk al vaak genoeg gehoord: “doe dit dieet en je wordt slank”. “Eet op deze manier en je zal gelukkig zijn.”

Helaas zijn deze manieren zelden aangenaam en blijven weinig mensen daadwerkelijk slank (of gelukkig). Soms maakt een dieet je zelfs ziek!

Die magische pil, drankje of programma dat is gekocht werkt dus niet, denken we dan.

Dit is wat we kennen en weten en zijn we daarom altijd op zoek naar the next best thing.

De focus op calorieen

Als we het aantal calorieën in onze voeding verhogen, zonder een verhoging van de energiebehoefte, zal een toename in gewicht plaatsvinden als gevolg van de wens van ons lichaam om ongebruikte energie op te slaan.

Omgekeerd, als we minder calorieen eten, verbranden we opgeslagen energie.

Praktisch iedereen heeft dit inmiddels wel begrepen en heeft dat geleid tot het lezen van etiketten en de zoektocht naar voedsel met weinig calorieen.

Hoe inname van calorieen verlagen

De beste manier om de hoeveelheid calorieen die je binnenkrijgt te verlagen, is je hoeveelheid voeding te verminderen.

Maar je maag kan pas het verzadigingssignaal sturen naar je hersenen wanneer je maag voldoende is opgerekt.

Wanneer je jouw porties gaat beperken, leidt dat tot minder volume van voedsel.  Hierdoor kan je maag minder ver oprekken en is de kans groot dat het verzadigingssignaal niet wordt verstuurd, waardoor je een hongerig gevoel houdt.

Alternatief voor het binnenkrijgen van minder calorieen

Met andere woorden, deze dieet strategie werkt alleen voor mensen die het niet erg vinden om zich hongerig te voelen.

Was er maar een manier om minder calorieën binnen te krijgen, terwijl nog steeds de maag voldoende wordt opgerekt voor het sturen van het verzadigingssignaal.

Gelukkig voor ons is die er!

Volwaardige en plantaardige voeding

Een van de grote voordelen van het gebruik van volwaardige en plantaardige voeding is dat deze voedingsmiddelen veel meer volume geven, omdat ze meer vezels en water bevatten dan fastfood en kant-en-klaar voedsel, zoals pakjes en zakjes waarbij je alleen water hoeft toe te voegen.

Door het gebruik van volwaardige en plantaardige voeding wordt de maag voldoende opgerekt om het verzadigingssignaal uit te zenden.

Kortom, je krijgt minder calorieen binnen én je hebt geen honger meer!

Op jouw succes,

Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik depressief raakte als gevolg van mijn eetgedrag en overgewicht, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogartikelen

Ik heb meer dan 125 artikelen!

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!

arrow_drop_up arrow_drop_down