Cellulitis, hoe ga jij ermee om?

Zelfs nu ik 30 kilo lichter ben dan toen ik op mijn zwaarst was, heb ik nog steeds last van cellulitis. Elke keer als ik in zo’n benauwde paskamer van een kledingwinkel sta, word ik daarmee geconfronteerd.

De paskamerspiegel is echt onverbiddelijk als het aankomt op cellulitis.

Ik heb een heel sterk vermoeden dat jij precies begrijpt wat ik bedoel…

Wat cellulitis kan doen met je zelfvertrouwen

Wat gebeurde met mij in de paskamer?

In een kwestie van seconden ging ik van liefdevol houden van mijn lichaam naar pure zelfhaat, omdat mijn billen en benen niet perfect leken.

Herken jij je hierin?

Ik denk dat ik heel dicht bij de waarheid zit als ik zeg dat ik niet de enige vrouw ben die dit overkomt.

Zoals praktisch alle vrouwen heb ik de ‘boodschap’ ontvangen dat ik er mooi en slank moet uitzien om geaccepteerd te worden door de maatschappij. Die ‘boodschap’ krijgen we van tv, tijdschriften, billboards, sociale media, enzovoorts.

Dus we overtuigen onszelf dat als we eenmaal slank en vrij zijn van cellulitis, het leven zich magisch ontvouwt tot iets geweldigs.

We besteden veel tijd, geld en energie naar perfectie en maken ons meer zorgen over hoe we ERUIT ZIEN dan hoe we ons eigenlijk VOELEN.

Maar hoe meer we ons focussen op hoe we eruit zien,
hoe meer we inzien dat er geen perfectie bestaat.
We blijven proberen maar we komen er nooit.
In deze zoektocht naar perfectie stoppen we met het leven van ons leven!

Schaam jij je voor jezelf?

Uiteindelijk stoppen we met het vertrouwen op ons lichaam en lopen rond met schuld en schaamte over wat we eten, hoe we het eten, wat we dragen, wat we zeggen en hoe we eruit zien. Deze gevoelens worden steeds sterker en bouwen op tot het punt waar we in strijd komen met onszelf.

Ik gaf na 22 jaar het eindelijk op om in strijd te zijn met mijn eigen lichaam.

Wil jij ook de strijdbijl begraven?

Dat doe je met de hulp van het e-book ‘Laat Vroeger én Toekomstig Lichaam Los’.

Klik hier voor alle info, of op de afbeelding van het e-book.

accepteer jezelf - laat vroeger en toekomstig lichaam los

Slechts 1 vraag die m’n leven veranderde

Ik was zó moe van deze strijd met mezelf, dus ik begon in plaats daarvan een nieuwe mentaliteit te creëren. Dit nieuwe denkproces was gebaseerd op slechts één vraag: wat als ik mijn lichaam kon vertrouwen?

Wat als mijn lichaam hét instrument is om me hierin te begeleiden,
maar ik word afgeleid door de ‘boodschap’ van de maatschappij,
waardoor ik niet kan horen wat ze wilt zeggen?

Een nieuwe mentaliteit?

Deze nieuwe mentaliteit veranderde snel in meer vragen:

  • Wat is het wat ik nu echt wil?
  • Wilt mijn lichaam pure chocolade in plaats van fruit?
  • Vlees in plaats van een salade?
  • Wat is het lekkerste, meest voedende wat ik op dit moment zou kunnen eten?

Door deze vragen te stellen, ontdekte ik een nieuwe waarheid:

Mijn lichaam is wijzer dan mijn verstand

Je lichaam liegt niet

De waarheid is dat de gedachten die ik mezelf vertel gewoon niet waar zijn, maar mijn lichaam liegt nooit.

Dus toen ik een paar weken geleden die cellulitis op mijn dijen zag, schrok ik heel even. En toen herinnerde ik mezelf: “Ik ben mooi, ongeacht wat, of ik nu dikker of dunner ben. En ik ben zo blij met mijn lichaam, die ervoor zorgt dat ik veel mooie dingen mag meemaken en kan genieten van het leven.

Ik zou me geen zorgen moeten maken over hoe mijn lichaam eruit ziet. Vandaag is gewoon vandaag. Morgen, volgende week, volgend jaar zal mijn lichaam toch weer anders zijn. Hier heb ik geen invloed op; ze wordt vanzelf ouder 🙂

Je lichaam is het voertuig waarmee je je leven leeft. Je moet haar verzorgen, met inspiratie, met de bevrediging van relaties, met de natuur, met muziek, met kunst, met dans, met passie, met mooie doelen.

Maar bovenal…je moet haar liefdevol voeden met het voedsel dat ze vraagt, niet het voedsel dat je denkt dat je haar moet geven. Soms kan dat groente zijn en een andere keer kaas. Net als jouw stemming verandert, veranderen de behoeften van je lichaam.

Je moet de regels loslaten en aanpassen aan het moment

Vertrouw erop dat je lichaam altijd transformeert, groeit en met jou praat.

En het beste nieuws is dat wanneer je begint te luisteren naar je lichaam, je erachter kunt komen hoe bereid ze is om jou te helpen en te (bege)leiden.

Welke gedachte heb jij de volgende keer als jij jouw cellulitis ziet? Zet het in het commentaarveld hieronder. Ik ben benieuwd!

Ik verneem graag van je 🙂

Op jouw succes,

Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik depressief raakte als gevolg van mijn eetgedrag en overgewicht, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
marylyna
Door

marylyna

op 12 Jul 2017

herkenbaar! ik heb een liefde/haat verhouding met mijn lichaam, maar probeer er wel dankbaar voor te zijn, omdat het me laat doen wat ik WIL.

Klaziena Waerts
Door

Klaziena Waerts

op 15 Jul 2017

Hoi beste Marylyna, bedankt voor je openhartige reactie! Dat je in ieder geval al PROBEERT dankbaar te zijn voor je lichaam, is een flinke stap vooruit. Goed bezig! :) Met een warme groet, Klaziena Waerts

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogartikelen

Ik heb meer dan 125 artikelen!

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!