arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik kan me voorstellen dat je niet veel vrije tijd hebt voor je passies, want je dagelijkse bezigheden en verplichtingen vragen veel tijd en energie. Het goed doen op je werk, contact onderhouden met familie en vrienden, werken en genieten van je relatie, dat zijn uiteraard zaken die je leven de moeite waard maken, maar zorgen ze er ook voor dat je het heel, heel druk hebt.

Misschien is je gewoonte van drie keer per week sporten een één-wekelijks ‘geploeter’ geworden. Misschien besef je dat jij en je partner alleen nog maar praten over de taakverdeling in het huishouden en je gezin. Kortom, de spirit in je leven is niet levendig.

Gelukkig is de lente begonnen, de wake-up call na de winterslaap, en is dit de perfecte timing om je spirit, lichaam en geest leven in te blazen. Hier is een recept, die een week duurt, voor verfrissing en vernieuwing van jezelf.

Maandag: schrijf je spirit uit

spirit op maandag

Zet een timer voor 10 minuten, pak een blanco vel papier, en schrijf de zaken op die in je achterhoofd ‘rondspoken’ en je ’s nachts zelfs wakker houden, zoals bijvoorbeeld gesprekken die je moet voeren, zaken waar je bezorgd of bang over bent. Alles wat er rondgaat in je hoofd, schrijf het op, en haal het daar weg.  Hoe langer je ‘herkauwt’ op iets, hoe groter de kans is dat je je daar zorgen over maakt/gaat maken en dat vervolgens stress geeft. Maar zodra je het opschrijft, kun je een plan van aanpak maken, bijvoorbeeld, “Ik regel dit op donderdag” of “Ik ga hiermee verder in augustus” en geeft dit ruimte in je hersenen voor iets nieuws!

Dinsdag: Maak een wandeling

spirit op dinsdag

Het is misschien een wandeling door je eigen straat of ‘een blokje om’ of zelfs alleen maar een wandeling rond de vergaderzaal. Als je overdag nog meer mogelijkheden hebt, dan kun je gaan voor een wandeling met een vriendin of lopen in het park met je hond.

Wat je ook doet, integreer (of vergroot!) je dagelijkse beweegroutine. Je lichaam (en je hersenen) zullen je dankbaar zijn.

Woensdag: De ware verhoger van je spirit: jouw tijd geven aan anderen

spirit op woensdag

Spendeer wat tijd aan iemand anders – zonder vragen of gunsten in ruil daarvoor.

Het is geweldig om geld te doneren aan een goed doel of een vriend in nood, maar investering van jouw tijd, energie en aandacht in anderen kan vaak effectiever zijn, zowel voor jou als voor de ander.

Verhoog jouw spirit door tijd te investeren in iemand anders!

Donderdag: Meditatie

spirit op donderdag

Als je dat nog niet hebt gedaan, start met meditatie beoefening. Begin met slechts vijf minuten als het is nieuw voor je en bouw dat uit.

En het beste? Je kan dit overal doen: in de trein, achter je bureau, of zelfs liggend in bed. Sluit je ogen en adem, laat je gedachten wegstromen als wolkjes die wegdrijven door de wind.

Hoe vaker en langer je mediteert, hoe minder snel gedachten opkomen en hoe groter de kans dat je in staat bent om pure gelukzaligheid te bereiken! En is dat niet wat we eigenlijk allemaal nastreven?

Vrijdag: Neem een korte rustperiode voor meer spirit

spirit op vrijdag

Er is geen twijfel…onze drukke levensstijl leidt vaak tot slaapgebrek. Vandaag de dag is het verstandig om een kort dutje – van maximaal 20 minuten – ergens in de loop van de dag te doen.

Dat kan thuis of bijvoorbeeld in je auto, zolang het een eigen, veilige ruimte is om je ogen te sluiten en je spirit op te laden.

(Of nog beter…sla de wijn vanavond over en ga vroeg naar bed!)

Zaterdag: Creëer een ritueel

spirit op zaterdag

Op zoek naar een manier om je opnieuw te verbinden met jezelf of je spirit?

Maak een doorlopend ritueel dat uniek is voor jou. Sommige mensen bidden, anderen steken een kaars aan, weer anderen bouwen een altaar en nog anderen trekken kaarten.

Maar een ritueel kan iets zo eenvoudig en toegankelijk zijn als het schoonmaken van je huis of het lezen van een goed boek.

Er zijn talloze manieren om verbinding te maken met jezelf – vind de manier die het best voor jou werkt en zet die om in een leuk en liefdevol ritueel.

Keer terug naar dat ritueel wanneer je weer contact zoekt met jezelf en je spirit.

Zondag: Gedachten, lichaam en Spirit: Neem een break!

spirit op zondag

Vandaag de dag is het heel belangrijk dat je doet wat het best voelt voor jou: rust, opladen, haal de banden met je vrienden en/of jezelf aan, dagje sauna, wandelen/fietsen in de natuur, etcetera. Je verdient het!

Welke spirit tip ga jij toepassen? Deel het gerust via het reactieveld onder aan deze pagina! 

Op jouw succes,
Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik er letterlijk een eind aan wilde maken, zó depressief was ik, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Reactie plaatsen

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!