Stop met zeggen 'Ik begin morgen'

Stop met zeggen 'Ik begin morgen'

Hoe vaak heb je jezelf horen zeggen, of gedacht: ‘Ik begin morgen‘? Hoe vaak trapte je al in de verwachting dat je in de toekomst meer gemotiveerd zou zijn en betere keuzes zou maken? En hoe vaak vond je jezelf in dezelfde situatie een week later?

Het is verleidelijk om te investeren in je geloof  dat het morgen beter en anders zal zijn. Je belooft jezelf morgen meer motivatie, tijd en focus. Maar…

je geloof dat morgen een nieuwe start zal zijn
geeft je een vals gevoel van veiligheid.
Eigenlijk geeft het je een excuus om
veranderingen nu uit te stellen.

De persoon die je nu bent, zijn het resultaat van je acties, gedachten en gevoelens van gisteren. Als je niet investeert in jezelf vandaag, waarom zal dat dan morgen anders zijn?

Voorbeeld van Ester die gisteren zei: ‘Ik begin morgen’

Na het teleurstellende debacle van te veel eten, problemen op haar werk en de hele avond met Netflix en een paar glazen wijn van gisteren, werd Esther met een minder dan goed uitgerust gevoel wakker. Maar ze was vastbesloten om vandaag veranderingen in haar leven aan te brengen.

“Okay, ik gebruikte de snooze-knop een paar keer meer dan ik wilde, maar ik ben gestart met een groene sapje, ging op tijd naar mijn werk en heb me voor 19.30 uur aangemeld voor mijn favoriete spinning-klas. Ik heb zelfs mijn plannen voor vanavond geannuleerd, zodat ik niet in de verleiding kom!”

Het is nu 15.00 uur.

“Ugh, ik voel me me verschrikkelijk. Ik heb honger en ben verveeld. Waarom voel ik me vandaag nog slechter dan gisteren? Waarom is dit zo moeilijk? Misschien kan het me niet echt zoveel schelen en maakt het me zelfs niets uit. Niets zal toch hoe dan ook veranderen.”

Daarna werd Esther herinnerd aan het drankje na het werk. Een afscheidsfeest van die man van de techniek-afdeling die ze nauwelijks kent.

“Ik wil niet gaan, want iedereen zal ongezond kroegvoedsel eten en drinken. Maar ik zal wel moeten, anders is dat slecht voor mijn imago. Ik neem gewoon wat spa rood, blijf een uurtje en ga naar huis.”

Enkele uren en twee glazen wijn later …

“Ik heb zo’n honger, ik moet gewoon een paar frietjes. Oh nee! Ik heb net die hele bak noten opgegeten. Ach laat ook maar, het kan me niet schelen. Ik verdien het om te genieten.Ik begin morgen wel weer”

De volgende ochtend staat ze voor haar kast en probeert ze opnieuw om iets te dragen te vinden. Weer wilde Esther gewoon liever terug in haar bed kruipen. Ze dacht er weer aan om vandaag te starten, maar eerlijk gezegd, weet ze het zelf maar al te goed. Ze is teleurgesteld in haarzelf, ontmoedigd en totaal ongemotiveerd.

De werkdag die vandaag op de agenda staat voelt als ‘niet te doen’. Ze is zeker niet van plan om die cliënt vandaag te bellen, te sporten, of te reageren op de vriend die samen een kop koffie wil doen.

Esther maakt continu beloften aan zichzelf, maar houdt ze zelden.

Ze belooft zichzelf om te zoeken naar een nieuwe baan, maar werkt niet haar cv bij. Ook neemt ze zich voor vroeg naar bed te gaan, maar kijkt tv tot 01:00 uur. En ze verplicht zichzelf tot een budget en koopt vervolgens de winkels leeg. Steeds maar weer en weer en weer …

Uiteraard zijn geen van deze levensverandert, maar ze stapelen zich dag na dag op. Totdat Esther een berg van gebroken beloften aan zichzelf heeft, die zo hoog is dat ze zichzelf zelfs niet eens meer kan vertrouwen om de cocktails één keer over te slaan, laat staan dat geweldige leven die ze echt wil.

Het goede nieuws is dat Esther een keuze heeft.

We hebben allemaal een keuze, elke dag!

Maar niets zal veranderen als je blijft denken aan je belofte van toekomstige veranderingen en dag na dag de dingen op dezelfde manier blijft doen.

Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat?

Als eetrelatie coach, gewichtsconsulente, mental coach én ervaringsdeskundige help ik jou met liefde.

Kijk hier hoe ik jou kan helpen.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik depressief raakte als gevolg van mijn eetgedrag en overgewicht, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogartikelen

Ik heb meer dan 125 artikelen!

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!

arrow_drop_up arrow_drop_down