Verlaagt een maaltijdbox de kans op een eetbui?
10 augustus 2017 

Verlaagt een maaltijdbox de kans op een eetbui?

Een eetbui wordt in veel gevallen veroorzaakt door negatieve emoties. Wanneer je niet weet om te gaan met dit negatieve of nare gevoel, kan het zijn dat je (te) veel gaat eten om je emoties te reguleren. Het eten is dan een soort verdoving van je negatieve gevoelens.

Een andere oorzaak van een eetbui, die je minder vaak hoort, heeft een lichamelijke oorzaak. Dit houdt simpelweg in dat je gedurende een periode te weinig hebt gegeten. Je lichaam heeft dan op korte termijn veel behoefte aan eten, waardoor je in een korte tijd ontzettend veel gaat eten. Kortom, de bekende eetbui.

Maar de vraag is nu…zou een maaltijdbox je hierbij kunnen helpen? Laten we snel gaan kijken.

Een maaltijdbox past bij jouw drukke leven

Misschien is dit voor jou herkenbaar. Je hebt een druk leven, en het avondeten schiet er al snel bij in. Nog even die mail aftikken, of nog even het rapport doornemen. En voordat je het weet is het alweer 7 uur ’s avonds, en je moet nog koken. “Shit, vergeten boodschappen te doen“.

Voordat je er erg in hebt gooi je een pizza in de oven, terwijl je jouw trek vult met een gevoelde koek of een zak chips.

Een maaltijdbox kan goed helpen met gestructureerd, gevarieerd, gezond én lekker te eten

Een maaltijdbox is eigenlijk niets anders dan een box bomvol verse producten en ingrediënten voor 3 tot 7 maaltijden. In zo’n box tref je precies de producten aan die je nodig hebt voor de meegeleverde recepten.

Hier hoef je dus ook niet meer over na te de denken, dit is al voor jou gedaan! Bekende aanbieders in Nederland zijn onder andere HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox en Beebox.

Zij werken stuk voor stuk met een zogenaamd flexibel abonnement. Dit houdt in dat je jouw maaltijdbox abonnement op elk moment kunt pauzeren of stopzetten. Je zit dus nergens aan vast!

Misschien ben jij wel toe aan wat meer structuur, en wil je gevarieerder en gezonder eten. Een maaltijdbox is ideaal voor iedereen die vaak door tijdgebrek naar een ongezonde maaltijd grijpt. De website Maaltijdbox.org vergelijkt alle verkrijgbare foodboxen in Nederland.

Op jouw succes,

Klaziena Waerts

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaziena Waerts. Ik ben mental coach en gewichtsconsulente, maar op de eerste plaats ervaringsdeskundige. Zelf heb ik 22 jaar enorm veel last gehad van emotie eten en eetbuien. Ook mijn gewicht heeft gevarieerd tussen de 55 en 90 kilo. Toen ik depressief raakte als gevolg van mijn eetgedrag en overgewicht, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds m'n gevoelens moest wegvreten. Gelukkig heb ik toen ontdekt hoe ik mezelf kon helpen. Ook verloor ik blijvend 25 kilo. Ik gun jou hetzelfde! Om jou veel leed, frustratie, schaamte, schuld en overtollig gewicht te besparen is het mijn doel jou op een plezierige manier gewicht te laten verliezen zónder dieet en weer te laten genieten van eten. Graag geef ik mijn ontdekking door :)
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogartikelen

Ik heb meer dan 125 artikelen!

Gratis mini video-training
Blijvend Afvallen ZONDER Dieet 
in 4 stappen

Jij gaat toch wel dit 4 stappenplan doen? Het zijn slechts 10 korte video's en gaat je zóveel geven!

arrow_drop_up arrow_drop_down